Vrdoljak: Za Juranovića je Kasimpasa prije dva mjeseca nudila 800.000 eura, a sad je prodan za 400.000

Dokapetan Hajduka Josip Juranović danas bi trebao kompletirati liječničke preglede nakon čega će službeno postati novi igrač aktualnog poljskog prvaka Legije iz Varšave. Prema navodima medija raspon odštete koji bi trebao pripasti splitskom klubu kreće se od 300.000 do 700.000 eura uz 10% od eventualnog budućeg transfera.

>> Josip Juranović stigao u Varšavu kako bi kompletirao prelazak u Legiju

Posao je za portal Weszlo.com prokomentirao Ivica Vrdoljak, bivši igrač Legije, koji je i suradnik Adriana Aliaja odnosno agencije Soccer 11 čiji je dugogodišnji štićenik bio i Juranović, da bi prije dva mjeseca između njih došlo do prekida suradnje.

Do prije dva mjeseca zastupali ste Josipa Juranovića kao nogometaša kojeg je bilo teško transferirati jer je bio preslab za jake lige, a u isto vrijeme preskup za klubove Ekstraklase. Što se promijenilo u ova dva mjeseca?

“Teško mi je reći jer smo nedavno prekinuli suradnju. Josip već dva mjeseca nije u našoj agenciji. Hajduk je pristao da ga pusti za relativno mali iznos od oko 400.000 eura. Kad smo mi zastupali Josipa za njega se ozbiljno interesirala turska Kasimpasa. Hajduk je tad, prije dva mjeseca, tražio milijun eura. Inicijalno se radilo o iznosu od 1,5 milijuna eura, ali je potom smanjio svoje zahtjeve. Nismo mogli pronaći kupca koji bi ispunio te zahtjeve. Da je Hajduk imao iste zahtjeve prema Legiji, onda on ne bi došao u Poljsku. Za klubove koji mogu platiti takvu odštetu, Josip nije bio zanimljiv igrač. S druge strane oni kojima je bio zanimljiv nisu bili u mogućnosti ispuniti zahtjeve koje je tražio Hajduk. Hajduk je u najlošijoj situaciji posljednjih godina. Vjerojatno su zbog toga odlučili da je bolje zaraditi nešto nego ostati bez ikakve zarade.”

Za vrijeme dok ste bili njegov zastupnik je li Josip bio blizu nekom transferu?

“Iskreno, nije bio blizu. Najbliže je bio Ludogorecu, koji je svojevremeno nudio 1,5 milijuna eura, ali je Hajduk tad tražio 2,5 milijuna eura. Bilo je zanimanja, ali kako je razlika bila milijun eura realizacija transfera nije bila blizu. Bliže je bio Kasimpasi koja je željela ponuditi 700-800 tisuća eura. Danas su Turci saznali da će se Josip priključiti Legiji. Bili su iznenađeni da je otišao za tako malen iznos, a samo prije dva mjeseca razgovaralo se o puno većoj odšteti. Tako da su malo razočarani.”

Kako je došlo do prekida suradnje između vas i Josipa?

“Razgovorali smo prije nekoliko dana tako da je između nas sve OK. Najveću krivnju vidim u Hajduku. Kad smo se dogovorili oko detalja transfera, Hajduk se nije složio. Na kraju su ga morali pustiti za posve drugi iznos. Legia nikad ne bi mogla platiti ono što su tražili prije dva mjeseca. Josip je bio u našoj agenciji puno godina. Iz njegove perspektive uvijek smo imali dobre ponude. Tako da je poteškoća bilo s Hajdukom i njegovim očekivanjima. Misle da su velik klub, ali velik klub su bili u 90-im godinama. Nisu osvojili prvenstvo već 15 godina, a nisu bili ni drugi već sedam sezona. Ovo je posve drugačiji Hajduk od onog od prije, a za vrijeme transfera ponašaju se kao da se radi o Dinamu. Posebno u situaciji kad se radi o kapetanu momčadi i hrvatskom reprezentativcu, nisu ga željeli pustiti za bilo kakvu odštetu. Međutim, najveći klubovi su kod Josipa vidjeli previše nedostataka. Josip se počeo žaliti, želio je probati nešto novo pa smo zbog toga prekinuli suradnju. Dogodi se, neki igrači odu, a drugi dođu. Legija je iskoristila priliku.”

Vrdoljak je za Weszlo.com još govorio i o usporedbi Frana Tudora i Josipa Juranovića, njegovim šansama da se naše na popisu izbornika Dalića, kao i o njegovim vrlinama te osobnim doživljajima transfera u Legiju.

Komentiraj