VRDOLJAK ‘Vlada jasno mora reći što namjerava s novcem od privatizacije HEP-a’

Davor Visnjic/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata (HNS) Ivan Vrdoljak, gostujući u emisiji Hrvatskog radija ‘Oporbeni zarez’, ocijenio je da nema jasne informacije o tome kako hrvatska Vlada namjerava otkupiti MOL-ov udio u Ini poručivši Vladi da u ovom poslu bude jako oprezna.

Vrdoljak je rekao da hrvatska Vlada javnosti mora jasno reći što namjerava s novcem od prodaje 25 posto dionica Hrvatske elektroprivrede (HEP) i na koji način namjerava otkupiti od MOL-a njegov udio u Ini.

Podsjetio je da je Vlada, u kojoj je bio ministar gospodarstva, bila za dokapitalizaciju HEP-a. Željeli su da se HEP razvija, a ne da se puni proračun ili kupuju dionice Ine.

“Iskreno vjerujem da je premijer sve to iskomunicirao s mađarskom stranom jer ako nije, onda je to ogroman gaf”, odgovorio je Vrdoljak na upit treba li prodati četvrtinu HEP-a da bi se kupila polovica Ine.

Predsjednik HNS-a naglasio je da sav novac od privatizacije HEP-a ne treba potrošiti na kupnju dionica Ine već da dio novca treba ostati i HEP-u.

Komentiraj