Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u četvrtak je izjavio kako je već danas ispisan zahtjev za opoziv Vlade, kojeg će sutra poslati kolegama iz SDP-a i Mosta da ga supotpišu.

“Očekujem da ćemo ga u ponedjeljak ili utorak poslati, ako kolege potpišu, sad su zajedno s nama u opoziciji, zahtjev za opoziv Vlade, kako bismo dali trenutak Andreju Plenkoviću da jasno artikulira većinu u Saboru”, rekao je Vrdoljak, gostujući u Dnevniku Nove TV.

U slučaju da SDP i Most ne supotpišu HNS-ov zahtjev, kaže vrdoljak, biti će to jasna poruka da ne žele srušiti Vladu. “Ali, mislim da to njima nije neki hobi i vjerujem da će potpisati naš zahtjev jer su odustali od svojih zahtjeva za raspuštanjem Sabora”, istaknuo je.

Očekuje da će se Odbor za Ustav i Poslovnik u petak ujutro brzo usuglasiti, jer je potrebna samo tehnička suglasnost oko toga tko će voditi Sabor do prve jasne većine.

Iako od zastupnika Mosta traži potpise za opoziv Vlade, Vrdoljak ih ni ovaj put nije poštedio žestoke kritike. “Njima je jedan od glavnih zadataka da urušavaju demokratske institucije i procedure. Oni su dvaput imali koaliciju s HDZ-om, mi nikada u svojoj 27 dugoj povijesti. Prilično puno neistina izgovaraju i sad su se od HDZ-a prebacili kod SDP-a, zajedno sa savjetnicom Željkom Markić”, rekao je Vrdoljak poručujući da sada kada su u oporbi, trebaju s njima surađivati kao oporbena stranka.

Komentiraj