Predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak u srijedu se, nakon redovne sjednice Predsjedništva stranke, obratio medijima.

“HNS je na ovim izborima postigao potpuno isti rezultat kako i na parlamentarnim izborima. Imamo uspjeh između 6 i 8 posto u biračkom tijelu. U drugom krugu pozivamo sve građane Zagreba da izađu na referendum protiv Bandića i jasno kažu da nisu zadovoljni Bandićem. Pozivamo ih da kažu da tablu Trg maršala Tita ne treba mijenjati tablom Za dom spremni”, poručio je Vrdoljak.

Dodao je da je Milan Bandić očito već počeo kalkulirati, te rekapo da bi Zlatko Hasanbegović ili Bruna Esih mogli biti na čelu gradske Skupštine. Nakon lokalnih izbora, keže, ne očekuje izglasavanje novih ministara u Vladu, već vanredne parlamentarne izbore, prenosi Dnevnik.hr.

Naglasio je i kako ne postoji sukob s SDP-om. “Dvije smo odvojene politike – liberali i socijaldemokrati i u većini sredina smo izašli zajedno i dobro surađujemo. Fokus našeg rada mora biti jasna opozicija Vladi koja nema većinu i koja se ne bavi Agrokorom, nego međusobnim prepucavanjima s Mostom”, ističe Vrdoljak.

“Da budem potpuno jasan, nemam namjeru u fokus stavljati odnose među strankama, bez obzira koliko to intrigiralo medije ili stručni dio javnosti, jer zbog toga građani imaju dojam da se bavimo sami sobom, a ne njihovim životnim problemima – to je nedopustivo pored ovakve Vlade”, zaključio je.

Komentiraj