Vrdoljak: Sve političke elite moraju se dogovoriti oko strategije razvoja Slavonije

Marko Prpic/PIXSELL

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u nedjelju u Vinkovcima kako se strategija razvoja Slavonije te kako ta regija mora izgledati 2020. godine mora donijeti već 2017. , a oko tog pitanja moraju se dogovoriti sve slavonske političke elite, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadale.

“Strategiju za Slavoniju moramo napraviti. HNS ima nekoliko mjera kako bi se mogao ubrzati razvoj Slavonije. Realno, 350 milijuna kuna treba ući u slavonske općine bez obzira tko je načelnik u kojoj općini, kako bi djeca iz bilo kojeg dijela Slavonije imala osiguran vrtić, prijevoz do škole – dakle sve ono što imaju djeca u Poreču ili Splitu”, kazao je Vrdoljak ocjenivši kako je za provedbu mjera HNS-a za boljitak Slavonije potrebno šest do sedam godina.

Po njegovim riječima, oko pitanja boljitka Slavonije moraju se dogovoriti sve slavonske političke stranke, a “ne da im ideologije budu partizani, ustaše i domobrani”.

Ivan Vrdoljak u središtu Vinkovaca družio se s građanima te popio kavu na vinkovačkom korzu. Dolazak u Vinkovce obrazložio je riječima kako je došao izraziti podršku kandidatkinji HNS-a na listi Narodne koalicije u V. izbornoj jedinici Mirni Krajini-Andričević.

“Rođena sam Vinkovčanka i mislim da mogu puno učiniti za boljitak toga grada kako bi Vinkovci ponovno postali mjestom ugodnom življenja”, kazala je kratko Mirna Krajina-Andričević.

Komentiraj