VRDOLJAK: “Pozdravu ZDS nema i ne smije biti mjesta u javnom prostoru, i meni izaziva gađenje”

Hrvatska narodna stranka (HNS) u petak je najoštrije osudila korištenje uzvika „Za dom spremni“ u javnom prostoru Republike Hrvatske, kako u bilo kojoj prilici i formatu tako i na današnjem obilježavanju 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Bljesak, objavili su na svojoj Facebook stranici.

“Uzvik ZDS nije u skladu s Ustavom RH i samim time mu nema mjesta u javnom životu zemlje i to sav moderni i napredni svijet, kojem Hrvatska pripada, razumije”, dodaju.

Predsjednik stranke Ivan Vrdoljak ističe da se u HNS-u klanjaju svim žrtvama i niti jednoj ideologiji te smatra da je skandalozno da niti jedno odavanje spomena žrtvama ne može proći bez povratka u mračnu prošlost.

“Potpuno razumijem reakciju predsjednika RH Zorana Milanovića jer taj uzvik i meni izaziva gađenje. Moja Hrvatska je otvorena i tolerantna Hrvatska i pozdravu ZDS nema i ne smije biti mjesta u javnom prostoru. Dužnost je svih nas u javnom životu, koji želimo da Hrvatska ide naprijed, da takve poteze osudimo”, rekao je Vrdoljak.

Komentiraj