Ivan Vrdoljak danas je sa SDP-ovim saborskim zastupnikom Frankom Vidovićem obišao infrastrukturne radove u Pirovcu. Predsjednik HNS-a ustvrdio je da povjerenik kojeg će Vlada imenovati u Agrokor mora brzo reagirati kako bi poslao poruku dobavljačima jer će se u suprotnom dogoditi propast Agrokora.

“Baš me briga za ime i prezime povjerenika koji će doći u Agrokor. Neka donese rezultat koji mora biti brz. U jednom danu mora zatražiti kredit kako bi poslao poruku dobavljačima da nastave opskrbu. Ako se to ne dogodi u utorak ili srijedu, Vlada će vjerojatno govoriti da su Ivica Račan ili Franjo Tuđman krivi za propast Agrokora”, kazao je Vrdoljak za Dnevnik.hr.

O opozivu ministra financija Zdravka Marića, koji se izuzeo od svih odluka vezanih uz Agrokor budući da je do 2015. bio zaposlenik koncerna, predsjednik HNS-a kazao je kako je ministar financija odgovornost Andreja Plenkovića.

“Odgovornost za njegovu prisutnost u Vladi ima Plenković, koji se od europejca pretvorio u istočnoeuropskog političara koji demagogijom, pa čak i bahatošću i arogancijom pokušava nerezultat svoje Vlade sakriti”, ocijenio je.

Kako piše Dnevnik.hr, Vrdoljak smatra kako je info telefon SDP-a potez od kojeg neće biti velike koristi “jer SDP nema poluge vlasti”, ali i da neće ni štetiti.

Komentiraj