VRDOLJAK POSJETIO PLENKOVIĆA: “Koalicija je stabilna”

hina

U Banskim dvorima održao se sastanak šefa HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića i predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka, izvještava televizija N1.

Sastanak je završio desetak minuta nakon 23 sata. Novinarima je izjavu dao Vrdoljak.

Nije je želio odgovoriti na pitanje hoće li Glunčić biti voditelj Ekspertne radne skupine. Kazao je da će premijer Andrej Plenković za dan ili dva sazvati sjednicu Posebnog stručnog povjerenstva koje bira čelnika ERS-a

“Koalicija je stabila”, kazao je Vrdoljak navodeći da su mediji zadnjih dana krivo interpretirali događanja.

Premijer Plenković stigao je u Banske dvore u pratnji Gordana Jandrokovića i Davora Božinovića nešto prije 20 sati, gdje bi se trebao sastati s Ivanom Vrdoljakom.

“Bit će sve dobro, sto posto”, kazao je premijer.

Nešto poslije 20:30 u Banske dvore stigao je i Ivan Vrdoljak, a u pratnji mu je bio Srećko Ferenčak.

Vrdoljak je rekao po dolasku u Banske dvore kako je potrebno postići kompromis kako bi se provela reforma radi naše djece. Nije htio reći je li Matko Glunčić uvjet suradnje HDZ-a i HNS-a.

“Ja imam stav da je politika suradnje važna u Hrvatskoj, želimo čuti sve ideje, želimo napraviti kompromise, želimo voditi politiku uključivosti, a ono što sigurno ne želimo i nećemo dopustiti je zaustavljanje reforme. Ja sam siguran da ćemo kao i do sad razgovorom postići dogovor. Pobjednici će biti naša djeca koja će dobiti europsko obrazovanje”, kazao je Vrdoljak.

Komentiraj