HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

VRDOLJAK ‘Odlazak Đikića je pljuska premijeru zbog kukavičluka’

Predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak ustvrdio je u ponedjeljak, nakon objave uglednog znanstvenika Ivana Đikića da napušta Hrvatsku, kako je to prvenstveno pljuska predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću  zbog “kukavičluka i bježanja od odgovornosti”.

“Ovo je prvenstveno pljuska predsjedniku ove Titanik Vlade zbog kukavičluka i bježanja od odgovornosti. Vladajući nisu spremni preuzeti odgovornost za ovu zemlju i na ovom primjeru se to vrlo plastično može dokazati”, ocijenio je u video izjavi predsjednik HNS-a.

Cijena toga su, dodao je, takve pljuske od najuglednijih svjetskih znanstvenika. “Ali ovdje treba istaknuti da sve što se događa u obrazovnom sektoru u Hrvatskoj u zadnjih godinu dana, od zaustavljanja kurikularne reforme, usporavanja realizacije strategije obrazovanja, pa do slučaja plagijata, u biti više nije sukob ideologija, nije sukob politika, nego sukob jednog dijela društva koji želi naprijed i drugog dijela društva koji vuče nazad”, zaključio je Vrdoljak.

Istaknuti hrvatski znanstvenik s međunarodnom karijerom Ivan Đikić najavio je u ponedjeljak potpuni prekid svih znanstvenih aktivnosti u Hrvatskoj i selidbu započetih znanstvenih projekata u inozemstvo, što objašnjava neargumentiranim optužbama koje je protiv njega uputio rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović, ali i nekim izjavama premijera Andreja Plenkovića.

Komentiraj