Patrik Macek/PIXSELL

VRDOLJAK ‘Neonacistički skupovi rezultat su kukavičluka Titanic-vlade, Petrova i Kolinde’

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u ponedjeljak je ocijenio kako su neonacistički skupovi, kakvim je nazvao onaj nedjeljni u organizaciji A-HSP-a na središnjem zagrebačkom trgu, rezultat kukavičluka Vlade, predsjednika Sabora Bože Petrova i predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović.

“Ovakvi skupovi rezultat su kukavičluka Titanic-Vlade, predsjednika Sabora Bože Petrova, predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, koji su u niz prethodnih slučajeva reagirali krajnje anemično. I onda kada se govor mržnje ili nasilje pojavi, a reakcije budu anemične, to dovodi do još više mržnje, nasilja i onda se polako gubi kontrola nad vrijednostima u društvu”, izjavio je Vrdoljak novinarima u Saboru.

Podsjetimo, nekoliko desetaka sudionika jučerašnjeg skupa iskazali su podršku američkom predsjedniku Donaldu Trumpu. Bili su odjeveni u crno i uzvikivali ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’. Među zastavama kojima su mahali našla se i ona njemačke neonacističke stranke NPD. Policija je zbog remećenja javnoga reda i mira privela predsjednika A-HSP-a Dražena Keleminca.

Komentiraj