VRDOLJAK ‘Neću prejudicirati hipotetsku koaliciju za hipotetske izbore’

HINA/ Damir SENÈAR /ds

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je u subotu kako su IDS, manje regionalne stranke i nezavisne liste prvi partneri njegove stranke za moguće parlamentarne izbore, no kako će sjesti za stol i sa SDP-om, ali ne želi prejudicirati koaliciju s njima.

Vrdoljak smatra kako prvo treba vidjeti hoće li do parlamentarnih izbora doći. “Četvrti izbori u godinu i pol dana baca ružnu sliku na hrvatsku politiku i sigurno idemo na živce građanima. Bilo bi lijepo kada bi se mogli izbjeći. Ne računajte na nas. Ali ako dođe do njih, naši prvi partneri su iz IDS-a, manjih regionalnih stranaka, nezavisnih lista””, rekao je za RTL.

Upitan što mu ne odgovara kod Bernardića Vrdoljak je ustvrdio kako on s njime nema problem i često se čuju. “Samo što su oni socijaldemokrati, mi liberali, mi smo predstavnici građanskog centra. U oporbi nema koalicija. Da ćemo sjesti za stol, pa naravno. Ali da ću prejudicirati hipotetske izbore pa hipotetsku koaliciju sa SDP-a, neću”, dodao je.

Vrdoljak je rekao i kako je s HDZ-om razgovarao prije dva tjedna, ali to nisu bili pregovori o većini nego o procedurama u Saboru.

“Imamo apsurdnu situaciju da mi ne možemo skupiti potpise za opoziv Vlade, Most je povukao svoj zahtjev za raspuštanjem Sabora, a nitko ne želi podržavati Vladu. Mi smo samo htjeli da se klubovi SDP-a i Mosta očituju i potpišu nam zahtjev za opozivom Vlade”, rekao je.

“Najgore što se može dogoditi je da se ne želi izglasati nepovjerenje Vladi, a da Vlada nema većinu. Što je to, do tog apsurda ne smijemo doći”, dodao je.

Potvrdio je da je HNS jedinstven u tom stavu i opovrgnuo nagađanja o podjelama u stranci. “Jedinstveni stav smo iznijeli prije nekoliko mjeseci o Mariću, Petrovu i svaki put smo pokazali jedinstvo”, napomenuo je.

Komentiraj