Patrik Macek/PIXSELL

VRDOLJAK “Nećemo im dati sto dana mira, ja im neću dati niti dva dana mira”

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u srijedu je za N1 televiziju kako uopće nije očekivao potporu HSS-a HDZ-u. “Nisam to očekivao, posebno u vrijeme kad nemamo mandatara, nemamo službene rezultate, ne znamo sastav vlade, tko će biti ministri. Ne dajem si za pravo analizirati postupke drugih kolega, jer svatko nosi posljedice za svoje ponašanje i svoje odluke”, poručuje Vrdoljak.

Nije želio komentirati je li to zapravo prevara birača, navodeći da će retorikom samo izazvati manja izlaznost, što je i glavni krimen posljednjih izbora, “Mi želimo biti dosljedni, promovirati našu ideologiju kao rezultat naše politike, biti jedinstveni i stabilni. S HNS-om se uvijek zna što je”, rekao je Vrdoljak.

Kao glavnu pogrešku Narodne koalicije na izborima ne vidi suradnju s HSS-om. “Teško je to ocijeniti. Lako je biti general poslije bitke i govoriti da se nije dobro pripremilo. Vjerojatno da. Možda je to bila jedna od greški, ali ne presudna”, ističe. Vrdodljak dodaje kako će prvih sto dana Vlade biti presudno.

“Nova je Vlada zapravo kontinuitet prošle Vlade, koja su također sastavljali HDZ i Most”, kaže Vrdoljak dodajući da se ne slaže da im se da sto dana mira. “Nećemo im dati sto dana mira, ja im neću dati niti dva dana mira”, istaknuo je.

Vrdoljak kaže kako HNS ostaje u oporbi te demantira izjavu da će HNS poduprijeti HDZ ukoliko ovi daju potporu Anki Mrak Taritaš u kandidaturi za gradonačelnicu Zagreba.

Komentiraj