VRDOLJAK “Način funkcioniranja ove koalicije može biti primjer društvu”

Autor:

22.05.2018., Zagreb - U Banskim dvorima poceo je sastanak vecinske koalicije na kojemu bi premijer partnerima trebao predstaviti novog ministra i potpredsjednika Vlade. Ivan Vrdoljak Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u srijedu je, uoči sastanka vladajuće koalicije, novinarima rekao kako su po pitanju novog Zakona o udomiteljstvu jasnu poruku poslali i premijer i HNS te kako “nema dodatnih pitanja”.

Upitan kako objašnjava da su ministri najprije glasali za zakon, a sada ga uvjetuju amandmanom, kaže kako “u tom zakonu postoji niz stvari koje uređuju pitanje udomiteljstva”.

“To postaje zanimanje. Taj zakon je dobar zbog tehničkih poboljšanja koja su stvarno znanta, ali pitanje je ustavnosti i vrijednosti koje pojedina stranka ima ugrađene u svoj rad”, rekao je novinarima Vrdoljak.

Novinari su Vrdoljaka upitali i može li ova tema izazvati prijepore među vladajućima, a predsjednik HNS-a je rekao da ovaj način funkcioniranja koalicije može biti dobar primjer i hrvatskom društvu, prenosi N1.

“Biti liberal znači imati svoje vrijednosti, kao i poštivanje i zaštitu prava svih manjina i izbora i slobode. To podrazumijeva da razumiješ i da je netko drugačiji, a ne da inzistiraš da svi budu kao ja. Razgovori u ovoj koaliciji su veliki iskorak i u fukcioniranju politike i hrvatskog društva”, poručio je Vrdoljak.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.