VRDOLJAK: “Možda je HNS izdao neke lijeve birače, posebno ekstremne”

Bivši predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u ponedjeljak je za N1 rekao da se nakon prošlih izbora na lokalnim razinama “nitko iz SDP-a nije bunio zbog koaliranja HNS-a s HDZ-om”.

Kaže da je HNS-u cilj na parlamentarnim izborima dobiti tri mandata u Saboru. Na pitanje o optužbama dijela birača za izdaju zbog koaliranja s HDZ-om Vrdoljak je rekao: “Sav sadržaj koji bismo realizirali s vladom SDP-a, realizirali smo s vladom HDZ-a. Pored toga smo osigurali stabilnost, osigurali da imamo gospodarski rast, osigurali da ne dođe do potpune propasti Agrokora i njegovih dobavljača i kada se sve to zbroji, uz politički sadržaj koji je realiziran, između ostalog i kurikularna reforma, ne može se ubrojiti da je to neka vrsta izdaje. Možda jest izdaja nekih lijevih birača, posebno ekstremnih, koji su očekivali da će HNS pripadati uvijek SDP-u. Mi ne pripadamo niti SDP-u niti HDZ-u, mi pripadamo HNS-u i zdravom razumu”.

Rekao je da se nitko na lokalnim razinama vlasti u gradovima gdje HNS surađuje s SDP-om, nije bunio protiv suradnje HNS-a s HDZ-om. Potom je kazao da su rezultati u resorima HNS-a odlični.

Vrdoljak kaže da nije politički uspjeh dobiti mandate. “Ne. Politički uspjeh je napraviti reformu obrazovanja. Pa i bez mandata ako treba. Nije politički uspjeh dobiti 20 mandata i ništa ne napraviti. Zar vi mislite da je Most nešto napravio? Dobio je mandate i politički se ubio”, rekao je.

Komentiraj