VRDOLJAK: Most je strateški partner MOL-a, pozivam Vladu da preuzme odgovornost za Inu

Tomislav Miletic/PIXSELL

Nakon izjave ministra Slavena Dobrovića vezano za moguće zatvaranje sisačke Rafinerije u srijedu je reagirao potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, prozvavši Most da je “strateški partner” mađarskog MOL-a te je pozvao Vladu i premijera Andreja Plenkovića “da preuzmu odgovornost za INA-u”, za očuvanje hrvatske strateške naftne kompanije.

“Kako što se i dalo naslutiti MOL je odlučio dovršiti započeti posao u Hrvatskoj – zatvoriti Rafineriju u Sisku, nakon nekoliko godina zatvoriti rafineriju u Rijeci te u konačnici u potpunosti uništiti INA-u“, poručio je Vrdoljak nakon najava o mogućem zatvaranju Rafinerija Sisak.

Ocjenjuje da takva odluka “ne ide samo u korist MOL-u, nego i u korist ruskim vlasnicima Rafinerije u Bosanskom Brodu” te tvrdi kako je sada “jasno da je strateški partner MOL-a, pa i nekih drugih financijskih interesnih skupina, politička opcija pod imenom Most“.

„Treba podsjetiti hrvatsku javnost da je MOL dao sve od sebe da me u potpunosti diskreditira kao ministra gospodarstva koji je čvrsto branio naše nacionalne interese i jedina politička opcija koja je nastavila s diskreditacijom mene osobno i moje političke stranke s lažima i podmetanjima. Kako je to nekada radio MOL, tako to sada čini Most i sada nam je jasno tko su njihovi partneri u Hrvatskoj“, ističe Vrdoljak.

Potpredsjednik Sabora i čelnik HNS-a pozvao je Vladu Andreja Plenkovića i premijera osobno da preuzmu odgovornost za INA-u, za očuvanje “naše strateške naftne kompanije, spas Grada Siska i svih zaposlenika u Ini”.

Komentiraj