VRDOLJAK: “Mi nikad nismo ucjenjivali, samo smo izrazili svoj stav”

Predsjednik HNS-a Ivan vrdoljak u ponedjeljak je odgvoorio na izjave čelnika HSLS-a Darinka Kosora o ucjenjivanju koalicijskih partnera.

Vrdoljak, prenosi N1, kaže kako oni nisu nikada ucjenjivali. “Nismo ucjenjivali kada smo razgovarali o važnosti kurikularne reforme, nismo ucjenjivali kada smo rekli da je vrijeme da Lovro Kuščević ode iz Vlade. Samo smo izrazili svoj stav i tražili razgovor s našim koalicijskim partnerom. Govorimo svoj stav i tražimo razgovor”, kazao je.

Što se tiče predsjedničkog kandidata HNS-a, čelnik stranke rekao je kako će u subotu imati središnji odbor pa će onda odlučiti, a da je stav predsjedništva stranke da ne podrže nijednog od trenutnih kandidata.

Vrdoljak je dodao kako su na Klubu zastupnika u Saboru razgovarali o podršci povećanju plaća prosvjetarima i oko toga da saborski zastupnici moraju tijekom ove jeseni u Saboru tražiti način da teme koje će dolaziti u Sabor budu u fokusu saborskog rada jer je velika vjerojatost da će se Sabor pretvoriti u pozornicu predsjedničkih izbora.

“Danas nismo ni 30 sekundi razgovarali o situaciji u koaliciji i izjavama Milorada Pupovca. Ako nismo s našim zastupnicima i ministrima ni 30 sekundi razgovarali o tome onda to znači da je ta tema za nas završena. Čak i više od kurikularne smo razgovarali o strukovnom obrazovanju”, reao je Vrdoljak.

Komentiraj