VRDOLJAK ‘Kaznena prijava Bože Petrova presedan je u europskoj politici’

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik HNS-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Vrdoljak ocijenio je u utorak u Osijeku kako je kaznena prijava protiv Uprave “Agrokora”, koju je podnio predsjednik Sabora Božo Petrov, presedan u europskoj politici i pokušaj korištenja obavještajnih podataka u političke svrhe.

Nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma HNS-a, HSS-a i HSU-a u Osječko-baranjskoj županiji, na zamolbu novinara da komentira reakciju premijera Andreja Plenkovića o inzistiranju Mosta na kaznenoj prijavi protiv “Agrokora”, Vrdoljak je u izjavi medijima kazao kako je “Plenković u koaliciji s Mostom, a Božo Petrov u koaliciji sa Zdravkom Marićem, čovjekom koji radi u ‘Agrokoru'”. “A ponašaju se”, dodaje, “kao da nisu u koaliciji”.

Stoga smatra kako je kaznena prijava Bože Petrova “presedan u europskoj politici”, jer, kako tvrdi, niti jedan predsjednik parlamenta neke europske zemlje, “nije nikada podnio kaznenu prijavu protiv nekoga u trenutku dok je kontrolirao represivni aparat, osim danas u Hrvatskoj”.

Kao da je iz novina saznao nešto novo, a ne iz obavještajnih podataka. On je imao nešto što građani nemaju, jer po svojoj funkciji predsjednika Sabora dobiva obavještajno-sigurnosne podatke i to je želio iskoristiti u političke svrhe, ustvrdio je Vrdoljak.

“Dolazi Plenković, koji to lijepo iskritizira, ali čuva koaliciju po svaku cijenu, pa makar i po cijenu destabilizacije Hrvatske u gospodarsko-financijskom smislu, a sad već i u političkom smislu”, istaknuo je predsjednik HNS-a Vrdoljak.

Komentiraj