Predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak u srijedu je u Rijeci, na predstavljanju kanoddata za lokalne izbore, komentirao aktualne političke događaje u Hrvatskoj.

Vrdoljak je rekao da će o raspisivanju prijevremenih izbora odlučiti Andrej Plenković i pokazati ima li ili nema većinu. “Pozivam ovom prilikom sve zastupnike SDP-a i sve zastupnike Mosta da potpišu našu inicijativu za opoziv Vlade Andreja Plenkovića, jer kad svi potpišemo, idemo na izbore. Ako ne potpisuju, ne zna se. Volio bih da saznamo to s jasnim stavom i sabor saborskih zastupnika SDP-a i Mosta. Ako svi oni potpišu, izbori su izgledni i na izbore tada moramo ići, jer kaos koji su prouzročili HDZ i Most se ne bi trebao ponoviti treći put”, poručio je Vrdoljak, prenosi Dnevnik.hr.

Na pitanje o mogućoj suradnji HNS-a i HDZ-a, Vrdoljak je podsjetio da je do 2011. godine HNS na izbore izlazio bez SDP-a i kako HNS nikada nije nacionalno koalirao s HDZ-p,- “Imamo 27 godina tradicije, borbe protiv HDZ-ovih politika i sad nam dolaze prosvjetitelji koji imaju punih 15 dana tradicije borbe protiv HDZ-a i dvije Vlade s njima, govoreći što ćemo mi raditi i sakrivati. Mi smo jasni od početka do kraja”, rekao je.

Vrdoljak je zaključio kako su njihovi partneri na ovim izborima progresivne stranke koje žele modernu politiku, liberalnog građanskog urbanog centra, pristojnu i jasnu.

Komentiraj