Kandidat za predsjednika HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je u petak u Varaždinu kako se ta stranka zauzima za moderno gospodarstvo, obrazovanje i domoljublje i za to da ekstremizam i populizam iziđu iz politike te kako s ovakvim HDZ-om nema suradnje.

Kandidat za predsjednika HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je da svaka stranka treba proći tranziciju jer se političke prilike mijenjaju te da je HNS prvi koji to kao inovator čini, i u projektima koji znače razvoj Hrvatske. Ocijenio je da su varaždinski i međimurski župan najbolji u Hrvatskoj, dodajući da svaki HNS-ovac na njih može biti ponosan.
“U budućnosti se moramo posvetiti i novim izazovima, ekstremizam i populizam moraju se isključiti iz politike jer mogu skupo stajati Hrvatsku i građane Hrvatske. Moramo zaustaviti i privatizaciju domoljublja. I mi smo domoljubi, samo na drukčiji način. Mi se borimo za ljude, dijete koje se školuje, roditelje koji trebaju posao”, rekao je Vrdoljak novinarima uoči predstavljanja kandidata za čelnike stranke.

Na novinarski upit odgovorio je da s ovakvim HDZ-om nema suradnje.
“Mi smo opozicija od kada smo vidjeli u kojem smjeru idu pregovori. HNS će se zalagati da ekstremizam i populizam iziđu iz politike, zalagat će se moderno gospodarstvo, moderno obrazovanje i moderno domoljublje. Ne možemo biti partneri stranci koja ima crnokošuljaše u koaliciji”, rekao je Vrdoljak i istaknuo da HNS nema nijednu dodirnu točku s vladajućima.
“Kada se birala Vlada, svi zastupnici HNS-a bili su protiv. Vladu su izabrali HDZ, Most, Bandić i Čačić” rekao je kandidat za predsjednika HNS-a i upitao: “Zašto nas sada petljaju u svoje probleme?” Istaknuo je kako nema mjesta za suradnju s Radimirom Čačićem.
“Ova ekipa je dovoljna da promijeni sjever i cijelu Hrvatsku. Mi smo stranka rezultata, načela i inovacija”, zaključio je Vrdoljak.

U sklopu unutarstranačke kampanje “Otvoreni izazovima“ sa stranačkim kolegama iz sjeverozapadne Hrvatske u Varaždinu su bili kandidati za čelnike stranke. Osim potpredsjednika HNS-a i saborskog zastupnika Vrdoljaka, na predstavljanju kandidata bili su i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i varaždinski župan Predrag Štromar, predsjednica zagrebačkoga HNS-a i saborska zastupnica Anka Mrak-Taritaš, vijećnik u splitskoj Gradskoj skupštini Srđan Gjurković i predsjednik međimurske Županijske organizacije HNS-a i župan Matija Posavec.

Župan Štromar rekao je kako je HNS ondje gdje je na vlasti “napravio puno”.
“Napravit ćemo još više i preuzeti vlast. Ovo ne ide dobro na državnoj razini. Svi govore da smo slabi u anketama, ali na izborima dokazujemo kolika je naša snaga”, rekao je varaždinski župan, koji je kandidat za zamjenika predsjednika HNS-a.
Međimurski župan Matija Posavec istaknuo je da je HNS jak te da provodi projekte koji se mogu proširiti na cijelu Hrvatsku.
“U nestabilnim vremenima moramo bit faktor stabilnosti, ključan na hrvatskoj političkoj sceni”, rekao je Posavec.
Skupovi na kojima se predstavljaju kandidati održavaju se u središtima svih pet HNS-ovih regionalnih saveza, a izborni sabor će se održati 16. travnja.

Komentiraj