HINA / Denis CERIÆ /dc

VRDOLJAK ‘HNS neće u preslagivanje, ali bi mogao u vladu nacionalnog jedinstva’

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak nakon odluke premijera Andreja Plenkovića da razriješi trojicu Mostovih ministara odbacio je u četvrtak mogućnost parlamentarnog preslagivanja u kojem bi sudjelovao HNS, ali je ustvrdio kako bi bio spreman sudjelovati u razgovorima oko moguće vlade nacionalnog jedinstva.

“Naravno da nema preslagivanja, ako oni ne mogu funkcionirati, treba ići na nove izbore. No, pitanje je što uopće dobivamo novim izborima. Politički sustav je zagađen, Hrvatska je ozbiljno politički ugrožena, ali i gospodarski i financijski”, rekao je Vrdoljak u razgovoru za 24 sata.

Kazao je da HDZ drugi put ruši vlastitu većinu, a ne donosi rješenja, ne preuzima odgovornost. “Ne rješavaju reforme, drugi put ruše Vladu, to je potpuna neodgovornost prema građanima”, rekao je Vrdoljak dodavši da je ovo prvi jaki potez Andreja Plenkovića.

“Ako Plenković ima ideju o vladi nacionalnog jedinstva u kratkom roku, ja ću biti spreman sjesti za pregovarački stol. Ne želimo sudjelovati ni u kakvim preslagivanjima. Vlada nacionalnog jedinstva je široka i okupljala bi brojne stranke. Dođe li do izvanrednih izbora, očito je da HDZ i Most više ne funkcioniraju, onda bi Most mogao u koaliciju sa SDP-om”, rekao je Vrdoljak.

Komentiraj