VRDOLJAK: “HNS neće podržati Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima”

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u srijedu je za N1 televiziju kazao kako HNS neće podržati Kolindu Grabar Kitarović na predstojećim predsjedničkim izborima. Njihovu će podršku, kazao je, dobiti predsjednik građanskog centra koji će vući Hrvatsku naprijed.

“Mi pripadamo sebi, svojim ljudima, politikama i biračima, pa tako isto biramo i podržavamo predsjedničkog kandidata”, poručio je Vrdoljak.

Komentirao je i ponašanje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića prema ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak. “Ponašanje Milana Bandića pitanje je je pristojnosti i kulture u hrvatskoj politici. Mi bi se trebali naviknuti da kada je netko bezobrazan i vulgaran ti budeš bezobrazniji i vulgarniji. Mi u HNS-u nećemo tako razgovarati, uvijek ćemo dati neki vrlo jasan sadržaj, jasan politički stav i težiti da Hrvatska u cjelosti, a počev od politike, bude pristojnija”, istaknuo je.

Vrdoljak je jasno poručio kako HNS bez Blaženke Divjak nije u vlasti. “Nama je reforma koju ona kao profesorica i znanstvenica sa svojim timom provodi prvi politički prioritet u mandatu ove Vlade. Ne može se zamisliti da Blaženka odlazi iz ove Vlade, a HNS ostaje. Zato svatko tko danas želi da Blaženka napusti Vladu isto tako želi da napusti HNS”, kaže.

Na pitanje kako komentira rezultat HNS-a na EU izborima, kaže da je zadovoljan. “Vidjeli ste kako su polubezobrazni političari i galamdžije prošli na EU izborima, tu mislim na Živi Zid, Most, Milana Bandića. Mi smo dobili 2.6 posto, i to je impresivan broj s obzirom na ostatak liberalne scene. Odlučili smo da se s potpuno novim i relativno nepoznatim nacionalnim političarima izađemo na izbore i njih prezentiramo većem dijelu hrvatske javnosti i dobijemo rezultat koji govori da smo najjača građanska liberalna stranka u Hrvatskoj”, rekao je Vrdoljak.

Komentiraj