VRBOVSKO: Lažirao propusnicu za napuštanje prebivališta, predstavljao se kao građevinski radnik

Najavljeno izdavanje online propusnica sa QR kodom pokazalo se kao idealno riješenje s obzirom na određeni broj krivotvorenih propusnica na koje se javno upozoravalo ovih dana. Podsjetimo kako je ministar unutarnjih poslova upozoravao da je krivotvorenje isprava kazneno djelo, a danas je o takvom slučaju izvijestila Policijska uprava primorsko-goranska.

Policijska postaja Vrbovsko je utvrdila krivotvorenje propusnice za prolazak prilikom kontrole prometa u kojoj je zaustavila teretno vozilo riječkih registracija.

Riječ je o krivotvorenju aktualne propusnice za odlazak iz mjesta prebivališta, a koju je policijska ophodnja otkrila jučer oko 16 sati  prilikom nadzora teretnog vozila na području Vrbovskog. Naime, u vozilu marke Peugeot, riječkih registarskih oznaka, uz 29-godišnjeg vozača kao suputnik je zatečen 25-godišnjak za kojega je utvrđeno da ima krivotvorenu propusnicu.

Utvrđeno je da je 29-godišnji vozač sam izradio propusnicu za 25-godišnjaka, predstavljajući ga s lažnim podacima u svojstvu djelatnika građevinskog obrta, odnosno, njegovog zaposlenika.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, 29-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj