‘Vratite se iz Argentine i zaustavite ratifikaciju Istanbulske konvencije’

HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović uputio je pismo HDZ-ovom saborskom zastupniku Davoru Ivi Stieru, u kojem negoduje zbog “najave da će HDZ poduprijeti ratifikaciju Istanbulske konvencije”. Stier se, podsjetimo, nalazi u Argentini kao član delegacije predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja se tamo susreće s hrvatskom zajednicom.

Zekanovićevo pismo prenosimo Vam u cijelosti:

“Kao član Hrasta sam kao i Vi izabran u Hrvatski sabor na listi HDZ-a u čijim programskim osnovama stoji da je demokršćanska stranka, što je i kroz samu kampanju isticano nebrojeno mnogo puta. Najava da će HDZ podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije je duboko u suprotnosti s demokršćanskim zasadama te stranke te smatram da je iznimno važno da uložite maksimalan trud da se to ne dogodi.

Kao što Vam je zasigurno poznato u ponedjeljak 12. ožujka u 17 sati održava se sjednica Predsjedništva te Nacionalnog vijeća HDZ-a. S obzirom da ste član Predsjedništva te obnašate dužnost političkog tajnika HDZ-a smatram da je zbog važnosti trenutka odnosno zbog iznimno velikog prijepora oko ratifikacije sporne Istanbulske konvencije nužna Vaša nazočnost na navedenoj sjednici.

Naime, upravo ste Vi političar koji u javnosti slovi kao autentični zastupnik demokršćanskih stavova.

Vaš boravak u Argentini je u usporedbi s važnosti političkog trenutka u Hrvatskoj zanemariv. Stoga Vas molim da ovaj poziv shvatite ozbiljno te sudjelujete na sjednici Predsjedništva kako biste branili vrijednosti koje dijelimo.”

Komentiraj