‘VRATI SE U MEKSIKO!’ Prolaznici pretukli 91-godišnjaka u Kaliforniji

Devedesetjednogodišnjeg Meksikanca koji je došao u Kaliforniju u posjet svojoj obitelji pretukla je skupina nepoznatih ljudi za vrijeme uobičajene šetnje, a žena koja ga je napala prva vikala je “Vrati se u svoju zemlju, vrati se u Meksiko”, prenosi u utorak CNN.

Rodolfo Rodriguez, koji će u rujnu napuniti 92 godine, doputovao je iz meksičkog grada Michoacana u posjet svojoj obitelji u Willowbrocku, u okrugu Los Angelesa, rekao je njegov unuk Erik Mendoza.

Mendoza je objasnio da njegov djed dolazi dvaput godišnje, običava ići u šetnju nakon ručka i svi ga u susjedstvu poznaju.

Rodriguez je rekao da je šetao blizi obližnjeg parka kad je prošao pored žene i male djevojčice. Bez upozorenja, žena ga je napala udarivši ga ciglom i pozvavši skupinu muškaraca da joj se pridruže u napadu.

“Čak nisam ni naletio na djevojčicu”, rekao je. “Samo sam prošao pored, a ona me gurnula i udarala me”.

Policija traži “ženu i trojicu ili četvoricu muškaraca osumnjičenih za napad”, rekao je lokalni šerif u ponedjeljak navečer.

Policija je priopćila da istražuje motive napada, a mediji prenose izjavu svjedokinje koja se nalazila u automobilu kad je vidjela da žena udara više puta Rodrigueza u glavu ciglom.

“Čula sam je da kaže: ‘Vrati se u svoju zemlju, idi nazad u Meksiko'”, rekla je za CNN u telefonskom razgovoru. Kad sam je pokušala snimiti mobitelom, bacila je prema meni istu tu ciglu pokušavši pogoditi moj automobil”, navodi svjedokinja.

Rodriguez je rekao da je žena potrčala prema obližnjoj skupini muškaraca i rekla im da joj je pokušao oduzeti kćer, nakon čega su ga muškarci oborili udarcima na pločnik i nastavili ga tući.

“No to nije istina, nikad u svom životu nikome nisam naudio”, rekao je pretučeni starac u suzama.

Njegov je unuk kazao da Rodriguez ima slomljenu vilicu, slomljena rebra i podljeve po cijelom tijelu.

Komentiraj