Pixabay

VRAĆA SE ZIMA Danas oblačno s kišom, sutra hladnije sa snijegom

U Hrvatskoj će danas prevladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom, duž obale i pljuskovima praćenim grmljavinom. U Gorskom kotaru i na Jadranu mjestimice obilnija oborina. U gorju će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a susnježice i snijega uz pad temperature bit će i u sjeverozapadnim i središnjim predjelima, prognoziraju iz DHMZ-a.

Na Jadranu vjetrovito uz jako jugo i južni vjetar, a na sjevernom će dijelu krajem dana zapuhati bura s olujnim udarima. Na kopnu umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak, na istoku zemlje i jugoistočnjak. Najviša dnevna temperatura na Jadranu i u istočnoj Hrvatskoj od 10 do 15, a u ostatku zemlje od 5 do 8 °C.

Meteoalarm je za danas izdao žuta i narančasta upozorenja. Narančasta upozorenja, zbog obilnijih oborina, na snazi su za područja Gospića i Rijeke. Za riječko podruje izdano je i žuto upozorenje zbog olujnih udara juga, a navečer i u noči i bure. Za gospićko područje žuto upozorenje na snazi je i zbog olujnih udara jugozapadnog vjetra, kao i zbog novog snježnog pokrivača. Žuto upozorenje izdano je i za splitsko područje, gdje se očekuje jako jugo s olujnim udarima, a na dubrovačkom području očekuju se obilne oborine i jak južni vjetar s olujnim udarima.

I sutra će se nastaviti oblačno vrijeme s kišom, susnježicom i snijegom. Biti će razmjerno vjetrovito i osjetno hladnije. U unutrašnjosti će povremeno padati oborina na granici kiše i snijega, mjestimice uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, dok će u višim predjelima, osobito u Gorskom kotaru, snježni pokrivač biti i deblji. Uz povremenu kišu duž obale moguća je i pokoja pahulja snijega, osobito na sjevernom Jadranu nošena jakom burom.

Vjetar će na istoku biti umjeren sjeverozapadni, a u Dalmaciji veći dio dana jugozapadni, na krajnjem jugu mjestimice i olujan južni. Najniža temperatura između 0 i 5, u gorju i niža, u Dalmaciji od 9 do 13, a najviša u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu od 1 do 6, u Dalmaciji od 10 do 15 °C.

 

Komentiraj