Vozila ZET-a “krcata putnicima”

U zagrebačkom javnom promet ne poštuje se odredba da u vozilima ne smije bivi više od 40 posto predviđenog broja putnika, proizlazi iz reportaže HRT-a.

“Na nekim se linijama ZET-a vozio veći broj putnika od dopuštenog”, objavili su. “Svima je očito važnije na posao ili u školu stići na vrijeme, a o riziku zaraze razmišljat će se kasnije. Zato su neke autobusne linije unatoč preporukama krcate putnicima.”

U ZET-u apeliraju na savjest građana – na vozilima su istaknute naljepnice na kojima stoji koliko najviše putnika smiju prevoziti – savjetuju ako se u vozilu nalazi više ljudi da se pričeka iduće. “Ovo su mjere koje su propisane za 3 tjedna i ja mislim da u ova 3 tjedna, zajedno s našim kapacitetima vozila i putnicima koji se pridržavaju propisa možemo učiniti dosta”, naglasila je Ljuba Romčević-Žgela, voditeljica podružnice ZET-a.

“Vožnja ide po svom vremenskom roku, sve stižemo na vrijeme, popunjenost je do 40 posto, kako koja linija, sve u svemu ide uredno, rekao je Ivica Sali, koji međutim “ne vjeruje da će te mjere pomoći u tramvaji”. Jer, neki su “dupkom puni”. “Svatko žuri ili na posao ili doma. Nitko neće sačekati sljedeći tramvaj”, naglasio je Sali.

Komentiraj