Vozi se bez posebnih ograničenja, u unutrašnjosti ponegdje magla

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Na cestama u unutrašnjosti ponegdje ima i magle, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub.

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na važnijim cestama, prilazima turističkim središtima te pojedinim graničnim prijelazima.

A1 Zagreb-Split-Ploče: radovi u tunelu SVETI ROK u smjeru Dubrovnika, vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

A2 Zagreb-Macelj: do 22.rujna zbog radova zatvoren je tunel Levačica na dionici Đurmanec-Krapina (od 42.km+900m do 46.km) u smjeru Zagreba. Vozi se dvosmjerno drugom cijevi tunela Levačica.

A3 Bregana-Lipovac: do 27. rujna zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Lučko vozi se po dva sužena traka u oba smjera, a privremena prometna regulacija je i na Jadranskoj aveniji; od 14. rujna do 14. listopada radovi na mostu Žutica između čvorova Ivanić Grad i Križ, vozit će se dvosmjerno kolnikom u smjeru Lipovca s po jednim prometnim trakom za oba smjera uz ograničenje brzine. U slučaju pojačane gustoće prometa mogući su kratkotrajni zastoja u prilazu zoni radova, posebice u popodnevnim satima petkom i jutarnjim satima subotom u smjeru Lipovca, a nedjeljom u popodnevnim satima u smjeru Zagreba.

A4 Goričan-Zagreb: od 14. do 18. rujna zbog radova na nadvožnjaku preko željezničke pruge u Kraljevačkim Novakima u smjeru Zagareba vozit će se pretjecajnim trakom uz ograničenje brzine; u vrijeme jutarnjih gužvi od srijede do subote očekuje se stvaranje zastoja i kolone vozila u zoni radova; do 05. studenog zbog radova od 5. do12. km zatvoren je kolnik u smjeru Goričana, vozit će se dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba.

A6 Rijeka-Zagreb: od 14. rujna do 8. listopada zbog radova na vijaduktu Bukovo u smjeru Zagreba, promet će se iz smjera Rijeke preusmjeriti na kolnik u smjeru Zagreba, u smjeru Rijeke vozit će se jednim trakom, a u smjeru Zagreba po dva prometna traka uz ograničenje brzine. U slučaju pojačane gustoće prometa moguće je stvaranje kratkotrajnih zastoja u prilazu zoni radova u smjeru Rijeke.

A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva: na čvoru Sveti Kuzam zbog oštećenog kolnika u smjeru Krčkog mosta, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h; 14.09.2021. (utorak) i 16.09.2021. (četvrtak) od 14:00 sati do 14:15 sati zbog radova miniranja u sklopu izgradnje nadvoznjaka budućeg čvora Trinajstići, od čvora Jurdani do čvora Matulji, privremeno će se zaustaviti sav promet, u oba smjera; od 16. rujna do 20. listopada zbog radova na nadvožnjaku budućeg čvora Trinajstići, između čvorova Jurdani i Matulji, i sanacija prijelaznih naprava na objektima Klesarija i Šmogori u smjeru Rijeke, u smjeru GP Rupa vozit će se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine, a iz smjera GP Rupa u smjeru Rijeke bit će prekinut promet između čvorova Jurdani i Matulji te će se voziti obilazno: čvor Jurdani (A7) – Jurdani (D8) – čvor Matulji (A7).

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Teretna vozila na ulazu u zemlju čekaju između sat i sat i pol vremena na prijelazima Županja i Slavonski Šamac.

Komentiraj