FaH

VOZAČI OPREZ: Promet pojačan prema moru, na graničnim prijelazima i u trajektnim lukama

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, kao i na graničnim prijelazima i u trajektnim pristaništima, izvijestio je jutros Hrvatsku autoklub (HAK).

Na autocestama promet je pojačan osobito na A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo,  na autocesti A2 Zagreb-Macelj, između odmorišta Jakovlje i naplate Zaprešić, gdje je kolona je oko kilometar, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb pred naplatom Oštrovica, na autocesti A7 prema Krku, na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Lučko, duž Jadranske magistrale (DC8) na prilazima turističkim središtima.

Između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka, na autocesti A7 vozi se usporeno, kroz zonu gradilišta (do ponedjeljka 27. lipnja do 07,00 sati), a zatvorena je dionica između čvorova Križišće i Šmrika u smjeru Rijeke. Zbog većeg priljeva vozila savjetujemo korisnicima da od čvora Oštrovica u smjeru Krka voze državnom cestom DC501.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: Bregana, Macelj i Slavonski Brod na ulasku, Kaštel, Plovanija Metković, Rupa, Stara Gradiška i Vinjani Donji u oba smjera. Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila, kolona je oko 500 metara.

Pojačan je promet u trajektnim pristaništima Valbiska, Brestova, Stinica i Prizna, te u lukama Zadar i Split.

Komentiraj