VOZAČI, OPREZ! Pojačan promet na glavnim cestovnim pravcima

Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena u Lici, a ima je i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Gornja Ploča, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Tijekom dana pojačan promet očekujemo na glavnim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti. Zbog gustog prometa na pojedinim dionicama autocesta vozi se usporeno u blizini odmorišta i čvorova te na prilazima tunelima i naplatnim postajama. Zbog veće gustoće prometa povremeni su zastoji na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče: na ulasku na autocestu na naplati Lučko u smjeru mora kolona od čvora Jankomir duga je oko 2 km, u smjeru Zagreba na naplatnim postajama Lučko i Demerje nema dužih čekanja, povećana je gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i i čvora Zadar II u smjeru mora, te između tunela Sveti Rok i čvora Gornja Ploča u smjeru unutrašnjosti, između Lučkog i Bosiljeva II u smjeru mora vozi se usporeno u koloni u pokretu uz povremene zastoje, vozilo u kvaru u tunelu Mala Kapela u smjeru Zagreba, vozi se jednim prometnim trakom.

Autocesta A4 Goričan-Zagreb: kolona vozila na naplatnoj postaji Sveta Helena u smjeru Zagreba duga je oko 2 km.

Zagrebačka obilaznica (A3): od čvora Jankomir prema ulasku na autocestu A1 na naplatnoj postaji Lučko kolona je duga 2 km.

Istarski ipsilon: zbog povećane gustoće prometa prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je duga 2 km.

Krčki most: povećana je gustoća prometa na državnoj cesti DC102 pred Krčkim mostom u oba smjera.

Pomorski promet

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Granični prijelazi

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila prema granicama i graničnih kontrola moguća su duža čekanja. U jutarnjim satima zabilježena su čekanja do jednog sata na većini graničnih prijelaza.

Komentiraj