Vozači, oprez! Kolnici su kliski i mokri

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama gdje traju radovi, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog jakog vjetra dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom (DC3) preko Gornjeg Jelenja.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja na autocesti A3 Bregana-Lipovac. Promet je sa čvora Sveta Nedelja presumjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, do 27. rujna, od 22:00 sata do 06:00 sati ujutro zatvarat će se pojedine dionice, zbog pregleda tunela: 24.09. dionica od čvora Bosiljevo I do čvora Vrbovsko – smjer Rijeka; 26.09. dionica od čvora Vrbovsko do čvora Ravna Gora – smjer Rijeka; 27.09. dionica od čvora Bosiljevo I do čvora Vrbovsko – smjer Zagreb.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Zbog radova na GP Goričan tranzitni teretni promet preusmjerava se preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan), a radovi traju do 15.11.2019.godine.

Teretna vozila na ulaz u zemlju čekaju oko pola sata na GP Županja i oko sat vremena na GP Slavonski Brod.

Komentiraj