Vozači, oprez! Kazna za vožnju bez zimske opreme iznosi tisuću kuna

Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta te brojnih zastoja na cestama, Hrvatski autoklub (HAK) u utorak savjetuje vozačima da odgode putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog snijega zatvoren je tunel Sveti Rok, zbog čega se stvaraju gužve na staroj cesti. Auti su nepomični u koloni.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, uključujući autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između Bosiljeva i Maslenice, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, državnu cestu DC1 Budačka Rijeka-Slunj-Knin te državnu cestu DC3 Zdihovo-Stubica-Delnice-Kikovica. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključenim vozilom, priopćili su iz HAK-a.

Zbog vjetra, za sav promet zatvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje; Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8); državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Zimska oprema za zimske uvjete

Policijski službenik PP Delnice Siniša Jurković za Dnevnik.hr otkrio je koliko iznose kazne ako vozači nemaju zimsku opremu.

“Na dionicama koje prolaze kroz Gorski kotar, A6 i dionica državne ceste D3, odluka je da se zimska oprema koristi do 15. travnja. Kako je bilo lijepo vrijeme ovih dana, ljudi su se vjerojatno malo opustili.

Gorski kotar je takav kakav je i moramo biti uvijek spremni na zimske uvjete”, rekao je Jurković.

“Prema zakonu, vozači koji ne posjeduju zimsku opremu, kaznit će se iznosom do tisuću kuna”, podsjetio je.

HAK: Zbog izrazito loših uvjeta i brojnih zastoja na cestama odgodite putovanja prema Dalmaciji i obrnuto

Komentiraj