Vozač ZET-a: “90 posto putnika ima zaštitne maske, ali samo 40 posto ih nosi pravilno”

Javni gradski prijevoz jedno je od potencijalno opasnih mjesta za zarazu. Iako su zaštitne maske obvezne već neko vrijeme, ali upitno je  koliko putnici, ali i vozači poštuju mjere, te koliko se često tramvaji i autobusi dezinficIako se na prvu čini da maske nose svi koji uđu u autobus ili tramvaj, vozači se s time baš i ne slažu.

“Devedeset posto ih u autobus ulazi s maskom, a 40 posto ih ispravno nosi. One koji ne nose maske pravilno upozorimo, ali dok odu tamo otraga mi ne znamo što se zbiva”, govori vozač autobusa ZET-a za Dnevnik HRT-a

Putnici kojih je upola manje od početka epidemije,  smatraju da bi svi trebali biti malo više disciplinirani i oprezniji jer još je mnogo onih koji mjere ne shvaćaju ozbiljno.

A uz obvezne maske, u ZET-u kažu da se vozila najmanje dvaput na dan dezinficiraju.

“Znači, 2 puta dnevno. Kada se vraćaju navečer onda ide prvo dezinfekcija vozila, a nakon toga ide detaljna dezinfekcija vozila za ujutro”, naglašava Ljuba Romčević Žgela, direktorica ZET-a.

Također, vozila se čiste i preko dana te se prema potrebi nadopunjuju dozatori za dezinfekciju ruku.

Prema svim dosadašnjim iskustvima i unatoč porastu broja novozaraženih, u ZET-u ističu – situacija u zagrebačkim tramvajima i autobusima za sada je zadovoljavajuća.

Komentiraj