Vozač u Virovitici u samo 15 minuta uzrokovao četiri prometne nesreće

Virovitičko-podravska policija u utorak je izvijestila kako je 71-godišnji vozač iz Virovitice u samo 15 minuta na tri lokacije automobilom udario četiri vozila, pri čemu je jedna osoba lakše ozlijeđena (29).

Vozač je seriju prometnih nesreća uzrokovao u ponedjeljak koju je započeo prvo je u Bečkoj ulici gdje je prešao na suprotnu kolničku traku kada je u tom trenutku naišlo automobil, kojim je upravljao 23-godišnji vozač. Vozači su pokušali izbjeći sudar, ali je ipak došlo do kontakta i oštećenja oba vozila.

Nakon prve nesreće, 71-godišnji vozač se nije zaustavio, već je vožnju nastavio ulicom Ote Horvata u kojoj je ponovno lijevom stranom prešao u suprotni smjer i sudario se s 23-godišnjom vozačicom iz suprotnog smjera. Prilikom udara došlo je do oštećenja bočnih strana oba vozila.

Ponovno je napustio mjesto nesreće i udaljio se u pravcu naselja Milanovac, gdje je u Ulici 30. svibnja još jednom prešao na suprotni kolnički trak i udario u nailazeće vozilo kojim je upravljao 25-godišnjak.

Ni tu se nije zaustavio. Vozilo se nastavilo nekontrolirano kretati u istom smjeru te je četvrti put udarilo u vozilo, i to prednju lijevu stranu vozila kojim je upravljala 35-godišnja vozačica nakon čega se napokon zaustavio.

Nakon dolaska policije vozač je alkotestiran, prilikom čega se ustanovilo da 71-godišnjak nije pod utjecajem alkohola te je odveden u Općoj bolnici Virovitica, gdje mu je izvađena krv radi analize na konzumaciju lijekova i opojnih droga.

Prilikom prometnih nesreća, 29-godišnjakinja i 71-godišnjak koji je nezgode uzrokovao zadobili su tjelesne ozlijede i zadržani su na liječenju, a ukupna materijalna šteta na vozilima veća je od 20 tisuća kuna.

Komentiraj