Vozač tragičnog autobusa brani se šutnjom, 26 putnika otpušteno iz bolnice

Vozač kosovskog autobusa u čijem je prevrtanju u nedjelju poginulo 10 putnika, na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu branio se šutnjom, potvrdio je zamjenik županijske državne odvjetnice Franjo Kopunić.

Policija objavila detalje stravične nesreće kod Slavonskog Broda, deset osoba poginulo, 15 teško ozlijeđeno

“Ispitao sam prijavljenika koji se brani šutnjom. Nakon ovoga bit će doneseno rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela. Nakon svega bit će predložen istražni zatvor o kojem će se odlučivati sutra u 9 sati na ročištu o određivanju istražnog zatvora na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu”, rekao je Kopunić,

On je potvrdio da je vozaču dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti.

Vozač je nakon ispitivanja vraćen pritvorskom nadzorniku. Prema podnesenoj kaznenoj prijavi vozaču autobusa prijeti kazna zatvora od šest mjeseci do 15 godina.

Iz slavonskobrodske bolnice danas je otpušteno 26 putnika kojima je pružena liječnička pomoć nakon prometne nesreće na autocesti.

Dio putnika nastavlja put kući ili se vraća u Njemačku u vlastitom aranžmanu, a za dio putnika transport tijekom dana organiziraju kosovski ministar unutarnjih poslova i ministar zdravstva.

U pansionu koji je za putnike iz kosovskog autobusa osigurala Brodsko-posvska županija ostaje treća skupina putnika čiji su članovi obitelji i dalje na liječenju u slavonskobrodskoj bolnici.

Glasnogovornik policijske uprave brodsko-posavske Damir Brezić uponedjeljak je potvrdio kako je do sada potvrđen identitet osam od deset u prometnoj nesreći  poginulih osoba.

Komentiraj