Vozač kosovskog autobusa u požeškom je zatvoru, utvrđen identitet svih poginulih

Vozač kosovskog autobusa (52) predan je pritvorskom nadzorniku, a utvrđen je identitet svih poginulih, objavila je u utorak policija.

“Jučer (27. srpnja), sudac istrage je proveo prvo ispitivanje 52-godišnjaka, a potom mu je rješenjem odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Istog dana, okrivljenik je predan u zatvor u Požegi. Također, bitno je napomenuti da je za svih deset poginulih osoba utvrđen identitet”, objavili su.

Protiv 52-godišnjeg vozača podignuta je kaznena prijava za izazivanje nesreće te mu je određen istražni zatvor. njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković rekao je u utorak za RTL da je ispitano troje svjedoka te dodao da ne bi govorio o tome što su oni rekli.

Na pitanje je li istina da je vozač izjavio da je zaspao za volanom, Pavasović Visković rekao je da se radi o dezinformaciji. “To se pojavilo u eteru kao dezinformacija i ona je netočna. Ništa za sada nije rekao. Ne bih govorio o načinu na koji ćemo se braniti. Prerano je, gospodin je potresen tragedijom i za sada je šutio”, rekao je odvjetnik.

Podsjetimo, u nedjelju rano ujutro na autocesti A3 kod Slavonskog Broda kosovski autobus sletio je s ceste. Poginulo je deset osoba, a više desetaka ih je ozlijeđeno.

Komentiraj