Muškarac koji se u ponedjeljak navečer u okolici Pariza zaletio automobilom u pizzeriju ubivši pritom dvanaestogodišnjakinju i ozlijedivši trinaest osoba, uzeo je prije toga veliku količinu lijekova te vlasti zasad isključuju mogućnost terorizma.

Vozač automobila potvrdio je policiji da je “uzeo veliku količinu lijekova”, rekao je u utorak za AFP pravosudni izvor, dodajući da “motiv još nije utvrđen”.

U zemlji koju je u zadnje dvije godine pogodio niz terorističkih napada, zamjenik državnog tužitelja Meauxa, istočno od Pariza, još je u ponedjeljak rekao da “u ovoj fazi istrage” isključuje “teroristički motiv”.

Muškarac rođen 1985. zaletio se BMW-om u pizzeriju u prigradskom naselju Sept-Sorts, gdje je bio velik broj gostiju, napose na terasi.

Dvanaestogodišnja djevojčica je poginula, pet osoba – među kojima trogodišnji brat poginule – teško je ozlijeđeno, a osam lakše, rekao je ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb u priopćenju.

Vozač je u pritvoru izjavio da se “dan ranije (nedjelja) pokušao ubiti. Odlučio je ponovo pokušati na ovakav način”, rekao je pravosudni izvor.

Komentiraj

FOTO:EPA/ETIENNE LAURENT
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.