Vozač autobusa star 52 godine, kojeg je policija u nedjelju zaustavila kod Žagrovića u blizini Knina i utvrdila da je vozio s čak 3,16 promila alkohola, kazneno je prijavljen za obijesnu vožnju u cestovnom prometu, ali i napad na službenu osobu i prijetnju policijskom službeniku, doznaje se u šibensko-kninskoj policiji.

Kako je utvrđeno tijekom kriminalističkog istraživanja u kninskoj policijskoj postaji, 52-godišnjak je u nedjelju oko 12,10 sati, na državnoj cesti D-1 u mjestu Žagrović, iz obijesti teško kršio propise sigurnosti prometa vozeći autobus Volvo zagrebačkih registracija. Za volan je sjeo u stanju nesposobnosti za vožnju izazvanu trošenjem alkohola uz koncentraciju od 3,16 g/kg alkohola u organizmu, čime je izazvao opasnost za živote četvorice ljudi, priopćeno je iz policije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja na te okolnosti,  osumnjičeni je ničim izazvan tjelesno napao policijskog službenika pri obavljanju službene dužnosti i tom prilikom mu ozbiljno prijetio u vezi s njegovim radom, doznaje se u policiji koja je kazneno prijavila 52-godišnjaka i do nastavka kaznenog postupka u Državnom odvjetništvu predala ga pritvorskom nadzorniku.

Pijani vozač zagrebačke prijevozničke tvrtke prometovao je na relaciji Zadar-Knin.

Komentiraj