Vozač kamiona koji je usmrtio curice na odmorištu Novska nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora

Ivan Filipović, 61-godišnji vozač kamiona, nepravomoćno je osuđen u srijedu na šest godina zatvora zbog teške prometne nesreće u kojoj je prije dvije godine na odmorištu autoceste A3 usmrtio dvije djevojčice, a od ozljeda je kasnije preminula i treća žrtva, 28-godišnjakinja.

Filipović je, javljaju 24 sata, na početku današnjeg suđenja priznao krivnju, izrazio žaljenje zbog tragične nesreće kod odmorišta Novska, ispričao se roditeljima poginulih djevojčica te im izrazio sućut.

Podsjetimo, nesreća se dogodila 7. lipnja 2019. godine oko 09:40 sati na odmorištu autoceste A3 nedaleko od Novske. Poginule su dvije 14-godišnjakinje, učenice osnovne škole Dalj koje su putovale na mali maturalac u Sveti Filip i Jakov. U bolnici je od ozljeda zadobivenih u nesreći preminula Ivana Babić koja je na dan nesreće putovala u Njemačku.

Kamion je prvo udario u ophodno vozilo HAC-a, prošao pored benzinske postaje, a onda se nekontroliranom brzinom zabio u skupinu ljudi više od stotinu metara dalje i zaustavio se tek nekoliko stotina metara nakon toga.

Na odmorištu je inače ograničenje brzine 40 km/h, a utvrđeno je da je Filipović uletio s 90 kilometara na sat.

Komentiraj