Goran Stanzl/PIXSELL

VOZAČ IZ ILICE PUŠTEN NA SLOBODU: Pijan umalo usmrtio nekoliko ljudi, novčana kazna i zabrana vožnje na 2 godine

Državljaninu Srbije, koji je u subotu ujutro u Ilici skrivio prometnu nesreću, izrečena je novčana kazna od ukupno 18.800 kuna. Uz to, ima i zabranu korištenja međunarodne vozačke dozvole B kategorije u iduće dvije godine, piše portal Index. Također mora platiti i sudske troškove.

“M.S. (1970.) koji je u subotu ujutro skrivio prometnu nesreću u zagrebačkoj Ilici pritom umalo usmrtivši nekoliko ljudi, među kojima i oca s bebom u kolicima, pred istražnim je sucem priznao krivicu te iskazao kajanje za sve za što ga se tereti.

Zbog svih prekršaja sudac mu je izrekao jedinstvenu novčanu kaznu od 18.800 kuna te mu zabranio korištenje inozemne vozačke dozvole B kategorije u trajanju 2 godine. Obvezan je nadoknaditi i trošak prekršajnog postupka u ukupnom iznosu od 932,75 kuna.

Naglašavamo da su okrivljeniku za počinjena djela prekršaja izrečene kazne u maksimalnim iznosima propisanim Zakonom o sigurnosti prometa na cestama te da mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom izrečena u maksimalnom trajanju predviđenom Prekršajnim zakonom”, navodi se u priopćenju Prekršajnog suda u Zagrebu.

Državljanina Srbije se teretilo za vožnju u alkoholiziranom stanju, upravljanje vozilom s nevažećom prometnom dozvolom, nekorištenje sigurnosnog pojasa  te za izazivanje prometne nesreće u kojoj ima ozlijeđenih osoba.

Komentiraj