Vozač BMW-a (20) pozitivan je na koronavirus. Njegov otac: “Rekao sam mu da ne vozi ako je pio”

Vozač BMW-a koji je u subotu rano ujutro probio zid objekta kod naplatne postaje Mraclin na A11 pozitivan je na koronavirus.

Redakciju Jutarnjeg lista nazvao je muškarac koji se predstavio kao njegov otac i zamolio novinare da prenesu sućut obitelji radnika HAC-a koji je smrtno stradao. “Molim vas, prenesite sućut obitelji poginulog. Užasno mi je teško. On je moje godište. Ovo su mi najteži trenuci u životu”, kazao je te novinarima ispričao što se dogodilo prije nesreće.

“Čuli smo se sinoć i rekao mi je da je na nekoj fešti u Lekeniku. I mi tamo živimo. Rekao sam mu: Ako si pio, nemoj voziti! Ali eto, nije me poslušao. Valjda je išao do Zagreba, ne znam sad. Inače nije uzimao auto ako ja ne znam. Kad bismo se zajedno vozili namjestio bi tempomat na dozvoljenu brzinu”, rekao je i dodao da, koliko zna, njegov sin nije imao prekršaje zbog brzine. Otac vozača je u bolnici, liječnici su mu rekli da mu 20-godišnmji sin ima otvorene prijelome nogu kod koljena, slomljeno stopalo i ozljedu glave.

Stravična prometna nesreća na A11: Auto se zaletio u naplatne kućice, poginuo djelatnik HAC-a

Rekao je da je BMW koji je probio zidove na objektu HAC-a star šest godina i tehnički ispravan. Da je pozitivan na koronavirus utvđeno je u zagrebačkoj bolnici Rebro, gdje je prvo dovezen, nakon čega je prebačen u KB Dubrava. Otac, kaže, nije ni znao da je pozitivan na koronavirus.

“Zaprimili smo mlađu mušku osobu u dobi od 20 godina koja je prebačena u KB Dubrava nakon što je u KBC Zagreb utvrđeno da je covid pozitivan”, rekao je za Jutarnji dr. Mislav Rakić iz KB Dubrava i dodao da je izvan životne opasnosti, ali ima teške ozljede – kontuzije mozga i hematom te kontuziju obaju plućnih krila i lomove na objema nogama.

Direktor HAC-a za naplatu cestarina: “Doslovce su probijena tri zida, brzina je morala biti nenormalna”

Komentiraj