VON DER LEYEN: “Hrvatski prioriteti su i europski”

Prioriteti hrvatskog predsjedanja EU-om i naši su prioriteti, kazala je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen na početku sastanka hrvatske vlade i Komisije u petak u Zagrebu.

Premijer Andrej Plenković i predsjednica EK Ursula von der Leyen otvorili su sastanak vlade i EK-a u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Nova europska čelnica tom je prilikom poručila da će uspjeh hrvatskog predsjedanja odrediti i početak rada novog saziva Komisije.

“Prvo hrvatsko predsjedanje je ključan trenutak, a toj je i početak našg mandata. Vaš uspjeh će definirati naš uspjeh”, rekla je von der Leyen na početku susreta Kolegija povjerenika Europske komisije i hrvatskih ministara, čime je formalno obilježen početak hrvatskog predsjedanja Europskom unijom u prvom polugodištu 2020. godine.

“Pozorno sam slušala prioritete i mogu reći da su vaši prioriteti i naši”, dodala je Njemica o hrvatskom predsjedanju.

Premijer Plenković je na početku sjednice, nakon što je prikazan video koji je spojio hrvatske s europskim temama, predstavio četiri prioritetna područja: Europa koja se razvija; Europa koja povezuje; Europa koja štiti i Europa koja je utjecajna.

Naglasio je kako će Europska komisija u hrvatskoj vladi imati pouzdanog partnera.

Komentiraj