Volonter Borna reporterki Nacionala: “Gospođo, treba li vam što? Deka?”

“Gospođo, treba li vam što? Deka? I vama je možda zima…” – to je Nacionalovu reporterku Renatu Škudar rano poslije podne u srijedu pitao Siščanin Borna Lovreković, koji je u utorak poslije podne, nakon što je osigurao roditelje i obitelj nakon razornoga potresa u Sisku, pohitao u Petrinju da se priključi dobrovoljcima Hrvatskoga crvenog križa.

“Pitao sam vas refleksno u ovakvim situacijama. Koga god vidimo da nije u uniformi, samo pitamo treba li deka, je li zima, jer netko je zimogrozniji, trebaju li čarape, majica, bilo šta…”, ispričao je Borna reporterki Nacionala u videu koji dojmljivo dočarava kolektivni napor da se pomogne nakon tragedije koja je pogodila Banovinu.

Borna je na nogama od potresa u utorak. Najprije je pomogao svojima u Sisku, a onda odmah otišao u Petrinju. “Dali su mi prsluk za volontiranje. Evo, sad mi je brat donio tenisice, trenirku, čarape zamjenske… Dan i pol sam u istoj odjeći. Snalazimo se nekako”, kazao je mladi čovjek na prepoznatljivom sisačkom idiomu.

Pokazao je šatore u središtu grada s hranom i pomoći namijenjenima postradalima, ali tko god naiđe može dobiti što mu treba: topli gulaš, hrana, voda, kruh, higijenske potrepštine najrazličitijih vrsta…

“Djeca su najvažnija. Imamo pelena, i svega… “, kaže Borna. “Ljudi dobrovoljno nose. Cijela Hrvatska se odazvala.”

“Stvarno je lijepo, i sve. Sve pokušavamo napraviti da ljudima probamo uljepšati…”, govori volonter Borna, čija je obitelj također postradala u potresu, potičući tek jedno pitanje: zašto svi i uvijek ne možemo biti ovakvi?

Komentiraj