Volkswagen

Volkswagen Arteon: Spoj avangarde i snažne dinamike

S modelom Arteon, Volksawagen predstavlja novu emotivnu liniju, kao i izražajno horizontalno naglašeno lice brenda. Rebra prednje rešetke su uvučena u trodimenzionalno dizajnirana prednja svjetla, a LED elementi dodatno naglašavaju upečatljiv dizajn i ističu dominaciju.

Limuzina s četverim vratima inspirira revolucionarnim dizajnom i visokom upotrebljivošću. Prozori vrata bez okvira predstavljaju tipičan Gran Turismo stil.

Vrata prtljažnika koja se podižu visoko ostavljaju puno prostora za pristup prtljažnom prostoru. Tobias Sühlmann, dizajner eksterijera objašnjava: “Na prvi pogled Arteon onspirira entuzijazmom, svojim izraženim dizajnom i iznenađuje praktičnošću – kombinacija je jedinstvena”.

Ime Arteon (naglask na prvom slogu) – sastoji se iz dva dijela: “Art” (eng. Umjetnost) koji se odnosi na harmoniju linija i emocionalnost limuzine. Drugi dio “eon” karakterizira ga kao paralelu premium modelu s Kinskog tršišta po imenu “Phideon”.

Dekori od aluminija i pravog drveta oduševljavaju elegancijom te istovremeno nude vrhunski osjet dodira – jednako kao staklena površina opcijski dostupnog navigacijskog sustava Discover Pro, koji pruža izgled i osjećaj na dodir karakterističan za premium tablete. Imate i mogućnost opremiti svoj Arteon brojnim premium tehnologijama poput opcijskog ambijentalnog osvjetljenja za individualno ozračje u vozilu te brojnih dodatnih prvoklasnih opcija.

Ispod poklopca motora novog Arteona maksimalnu dinamiku osigurat će nekoliko učinkovitih varijanti motora i mjenjača. Tako se primjerice BiTurbo motor snage 176 kW (240 KS) koji je dostupan za Arteon Comfortline i Highline (potrošnja goriva, l/100 km kombinirana 5,9; emisije CO2 kombinirana, g/km: 152) ubraja među najsnažnije dizelske agregate koji su trenutačno u ponudi. S ovim motorom u sklopu serijske opreme dobivate pogon na sve kotače 4MOTION te elektroničku blokadu diferencijala XDS i adaptivnu regulaciju voznog postroja DCC. To se također odnosi i na vodeći agregat među benzinskim motorima Arteona koji je rezerviran za liniju opreme Highline i koji impresionira svojom snagom od 206 kW (280 KS) (potrošnja goriva, l/100 km kombinirana 7,3; emisije CO2 kombinirana, g/km: 164).

Za dvije varijante opreme Elegance i R-line dostupne su posebno odabrane presvlake sjedala: u sklopu serijske opreme uživat ćete u koži Vienna u kombinaciji s elegantnom Alcantarom, primjerice u svijetlosivoj boji Mistral. Ili se odlučite za kožu Nappa, koja u modelu Arteon R-line dolazi sa sportskim umetcima od aluminija. Na sljedeći način možete dizajnirati svoj potpuno osobni automobil. U modelima Arteon Elegance i R-Line na raspolaganju vam stoje potpuno električna sjedala koja vam sa svojim brojnim funkcijama jamče još bolji osjećaj ugode. Tako ćete između ostalog uživati u prednostima električki namjestivih potpora za kralježnicu. Odlučite li se za Arteon Elegance, na ovim sjedalima možete k tomu uživati u aktivnoj klimatizaciji: ventilatori koji omogućuju nježno strujanje zraka po tijelu, a time i namještanje željene temperature, jamče ugodno prozračivanje. Preko posebno oblikovanih zračnih kanala u oblogama sjedala odvode se vlaga i toplina kako biste se odlično osjećali i tijekom dužih putovanja. Sjedalo s mogućnošću namještanja u 12 položaja i sjedalo s mogućnošću namještanja u 14 položaja vam kao vozaču Arteona nude mogućnost da tijekom vožnje uživate u masaži.

Telefoniranje bez upotrebe ruku u novom Arteonu postat će znatno jednostavnije zahvaljujući integriranoj bluetooth tehnologiji. Navigacijska funkcija Discover Media opremljena je dodirnim zaslonom za jednostavno rukovanje, CD playerom, dvama USB priključcima kompatibilnima s Apple uređajima, USB utorom za punjenje te dvama otvorima za SD kartice za reprodukciju MP3 i WMA datoteka. Ako želite više: također opcijski dostupan navigacijski sustav Discover Pro predstavlja infotainment sustav za one koji su posebno zahtjevni. On nudi dodirni zaslon veličine 23,4 cm, pregledan 3D prikaz karti i internu flash memoriju. Rukovanje govornim naredbama reagira na izgovaranje naziva mjesta i ulica te u skladu s uputama izračunava rutu. S priključenim telefonom možete sasvim jednostavno pozivati osobe s vašega pohranjenog telefonskog popisa i to tako što ćete izgovoriti njihovo ime. Tako svoje ruke možete ostaviti na kolu upravljača i u potpunosti se koncentrirati na promet.

Više informacija na https://www.volkswagen.hr/novi-arteon.

Novi Arteon je prvi put predstavljen publici na Geneva Motor Show-u.

Komentiraj