Volio bih vidjeti homoseksualca u ulozi Jamesa Bonda, kaže Ben Whishaw

U filmu „Za smrt nema vremena“ Ben Whishaw po treći puta glumi Q-a, šefa odjeljenja zaduženog za proizvodnju tenoloških novotarija kojima se služi James Bond. Whishaw je deklarirani homoseksualac te je u intrervjuu za magazin Altitude izjavio kako bi volio vidjeti homoseksualca u ulozi Jamesa Bonda.

„Bože, možete li to zamisliti? To bi bilo doista nevjerojatno. Naravno da bih to volio vidjeti“, odgovorio je Whishaw dodajući „Stvarno vjerujem da bi svi trebali raditi na svijetu u kojem bi svatko mogao glumiti svakoga te bi bilo uzbudljivo kada nečija seksualnost ne bi bila bitna prilikom dobivanja ovakve uloge. To bi bio stvaran napredak. Vidjet ćemo, puno toga se promijenilo u posljednjih pet, šest godina“.

Na pitanje koga bi volio vidjeti u ulozi Jamesa Bonda, Whishaw je rekao kako nema puno britanskih glumaca koji su se deklarirali kao homoseksualci, ali je dodao kako bi Luke Evans ili Jonathan Bailey bili idealan odabir. „Obojica su glumci koji bi mogli to ostvariti, bili bi idealan odabir. Bilo bi uzbudljivo vidjeti nekog od njih u toj ulozi“, smatra Whishaw dodajući kako je pitanje bi li netko od njih uopće prihvatio tu ulogu. „Nije u pitanju zamo zahtjevnost uloge, biti Bond u današnjem svijetu vrlo je zahtjevno kao i ono što on simbolizira. Ujedno, ta uloga može promijeniti nečiji život“.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner