Vojska ipak uređuje prognaničko naselje Mala Gorica kod Petrinje? Javnost dobiva oprečne informacije

Ekipa Nove TV u nedjelju je posjetila derutno izbjegličko naselje Mala Gorica, o kojem je Nacional prvi pisao u subotu.

Novinari Nove TV snimili su radove koje je izvodila Hrvatska vojska. Ministarstvo obrane reklo im da je vojska prevozi zemlju, koja je bila deponirana na sajmištu. Rekli su da se na toj lokaciji priprema kontejnersko naselje.

“U tom naselju trebao bi biti smješten dio stanovnika i dio obrtnika, a moglo bi biti čak i kuhinja”, javlja Nova TV.

Hoće li se zaista tamo biti smješteni ljudi i uređuje li se naselje, nitko sa sigurnošću ne zna reći.

Podsjetimo, gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović rekao je da nekadašnje prognaničko naselje Mala Gorica u blizini Petrinje nije moguće obnavljati i da se ne može se iskoristiti. Bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić snimio je video kroz naselje i prozvao Vladu zbog stanja u kojem se naselje danas nalazi. Naglasio je da se montažne kuće mogu sanirati i da je ondje moguće smjestiti i do šest tisuća ljudi.

Potpredsjednik vlade Boris Milošević rekao je u subotu kako razmatraju i to naselje za smještaj, međutim, ministar graditeljstva Darko Horvat rekao je potpuno suprotno. Horvat je ustvrdio da nema potrebe za tim stambenim prostorom.

Bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić snimio je video vozeći se kroz naselje, u koje, kako kaže, stane oko šest tisuća ljudi. “Ovo sam snimio neki dan kada sam bio po terenu na potresom pogođenom području. To je prognaničko naselje Mala Gorica, 6 km od Petrinje, koje je IFRC sagradio 1996 godine. Ne kažem da se ljude može useliti odmah, devastirano je, ali smatram da se u roku mjesec može urediti cijelo naselje jer ima kompletnu infrastrukturu, zajedno s bolnicom i kuhinjom. A ljudima je blizu njihovih razrušenih domova i blaga da ih mogu svakodnevno obilaziti. Ovaj prijedlog sam uputio i vladi”, napisao je Ostojić na društvenoj mreži Facebook.

Ostojić: “Mala Gorica kod Petrinje mora se osposobiti”. Potpredsjednik Vlade Milošević: “Razmatramo tu opciju”

Fotograf Nacionala Saša Zinaja u subotu je obišao kamp Mala Gorica. Kako je izgledao, možete pogledati u linku ispod.

Reporteri Nacionala obišli su napušteni kamp Mala Gorica kod Petrinje, pogledajte kako danas izgleda

 

Komentiraj