Dusko Jaramaz/PIXSELL

VOJNIĆ/OZALJ Zbog krijumčarenja 35 stranaca uhićena četvorica hrvatskih državljana

U Vojniću i Ozlju karlovačka policija u suradnji s Ravnateljstvom policije uhitila je četvoricu hrvatskih državljana koji su krijumčarili 35 stranaca, priopćila je u petak karlovačka Policijska uprava.

Hrvatski državljani u dobi od 24, 29, 34 i 36 godina uhićeni su zbog dva odvojena slučaja krijumčarenja ljudi.

U Ozlju je 28. svibnja uhićen 29-godišnjak zbog krijumčarenja devet stranaca, a jučer u Vojniću 34-godišnjak zbog krijumčarenja 26 stranaca.

Prema priopćenju, osumnjičenik uhićen u Vojniću vozio je strance iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni iznos i u nehumanim uvjetima kombijem šibenskih registarskih oznaka kako bi im omogućio da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije, stoji u priopćenju.

Kombi zagrebačkih registarskih oznaka zaustavljen je u ponedjeljak u Ozlju, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 29-godišnjem vozaču  pomagala dvojica hrvatskih državljana u dobi od 24 i 36 godina.

Vojnić je općina koja graniči s BiH, odakle migranti ilegalno ulaze u Hrvatsku, a Ozalj je grad koji graniči sa Slovenijom, zemljom potpisnicom Schengenskog sporazuma koja im je cilj na putu prema europskim zemljama u koje žele ilegalno ući i nastaniti se kao izbjeglice.

Zbog sumnje da su počinili kažnjivo djelo protuzakonitog ulaska, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma, svi osumnjičenici predani su pritvorskom nadzorniku karlovačke Policijske uprave, a mjerodavnome državnom odvjetništvu dostavljene su kaznene prijave.

Komentiraj