Vojnici glasali u Kabulu, Mazar-e-Sharifu, Prištini, Poljskoj…

Hrvatski vojnici u inozemnim misijama glasali su na tri biračka glasali su na tri biračka mjesta, a oni na službi u zemlji te u vojarnama u Hrvatskoj , objavilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Pripadnici hrvatskog kontingenta u misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu glasuju na posebnom biračkom mjestu u kampu Marmal u Mazar-e Sharifu te na posebnom biračkom mjestu u kampu HKIA u Kabulu.

Vojnici u aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj glasuju na posebnom biračkom mjestu u vojarni Bemowo Piskie u istoimenom gradu, a oni u skopu KFOR-a na Kosovu glasuju u hrvatskom veleposlanstvu na Kosovu u Prištini.

U navedenim je misijama za glasanje prijavljeno 218 pripadnika hrvatski Oružanih snaga.

Pripadnici Hrvatske vojske glasali su i u vojarnama u Zagrebu, Splitu te u vojarni u Udbini. “Također, glasanje je omogućeno i pripadnicima Hrvatske vojske koji su se na dan izbora zatekli u službi u OSRH na području Republike Hrvatske, i to na temelju potvrda za glasanje izvan mjesta prebivališta na najbližem redovnom ili posebnom biračkom mjestu na kojem mogu glasati za liste svoje izborne jedinice,a koje je odredilo nadležno izborno povjerenstvo”, objavio je MORH.

 

 

Komentiraj