VOJKO OBERSNEL ‘U 17 godina vlasti nisam se pribojavao niti jedne rasprave’

HINA/ Miljenko KLEPAC/ mk

Riječki gradonačelnik i predsjednik gradskog SDP-a Vojko Obersnel rekao je, reagirajući na tvrdnje riječkih HDZ-ovaca da izbjegava dati izvješća o radu gradskih komunalnih društava i drugih tvrtki čiji je osnivač Grad na raspravu Gradskom vijeću jer se toga pribojava, da se u 17 godina na vlasti nije pribojavao niti jedne rasprave te kako su upravo vijećnici tzv. srednjeg bloka i HDZ-a odgovorni što su ta izvješća povučena s dnevnog reda.

Naime, kako je na konferenciji za novinare gradskog SDP-a rekao Obersnel, materijal s izvješćima o radu gradskih tvrtki pripremljen je i dan vijećnicima na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, a oni su zahtijevali da se izvješća dostave posebno za svako društvo.

“U objedinjenom izvješću bili su svi podatci o svim društvima kako bi bili izloženi i pojedinačno”, rekao je Obersnel i odbio tvrdnju da se na taj način “nije moglo glasovati o izvješćima za pojedina društva zasebno”.

Dodao je da se i prijašnjih godina glasovalo “o prihvaćanju izvješća pojedinačno iako su materijali za sva društva bili objedinjeni”.

Gradonačelnik je istaknuo kako nema zakonske obveze za upućivanje izvješća na raspravu Gradskom vijeću, što on, unatoč tome, čini svih 17 godina.

“Gospodo vijećnici, osvijestite se. Građani vas nisu birali za prepucavanja nego za normalan rad u Gradskom vijeću. Bojim se da će ovakvo ponašanje rezultirati usporavanjem rada vijeća, a to postaje problem građana Rijeke”, istaknuo je Obersnel.

Ocijenio je neprihvatljivim ponašanje predsjednika Gradskog vijeća Tihomira Čordaševa (Akcija mladih), koji je, odgovarajući na upit vijećnika zbog čega se neće raspravljati o izmjenama dnevnog reda na posljednjoj sjednici, rekao: “Zato što sam tako ja odlučio.”

Komentiraj