Vojko Obersnel primio priznanje za njegovanje tradicija NOB-a

Goran Stanzl/PIXSELL

Riječki gradonačelnik primio je u petak priznanje za zauzimanje i rad na njegovanju tradicije Narodooslobodilačke borbe (NOB) i antifašizma te na razvoju demokracije, koje dodjeljuje Savez antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije u povodu 75. obljetnice početka NOB-a i 73. obljetnice Pazinskih odluka o priključenju Rijeke i Istre Hrvatskoj.

Predsjednik SABA Primorsko-goranske županije Dinko Tamarut istaknuo je kako je danas važno govoriti o vrijednostima antifašističke borbe kako se zlo ne bi ponovno dogodilo. “To je potrebnije nego ikada jer se događaju neki čudni pokušaji revizije povijesti gdje se poraženoga proglašava pobjednikom pa imamo situaciju kakvu imamo danas”, rekao je.

Obersnel je rekao da će se “onima koji su spremni na reviziju povijesnih činjenica i koji su spremni antifašizam nazivati floskulom” uvijek poručivati: “No pasaran!”

Istaknuo je kako priznanje nije samo njegovo te da ona pripada “generalno jednom promišljanju politike koja se u našim krajevima vodi na načelu otvorenosti, suživota i prihvaćanju različitosti uz njegovanje tradicije antifašističkih tekovina”.

Komentiraj