Vodstvo NBA lige po uzoru na NHL razmatra uvođenje utakmica na otvorenom

Čelnici NBA lige razmišljaju o utakmicama na otvorenom, potvrdio je za The Crossover podcast izvršni dopredsjednik lige Evan Wasch. „Najveća zapreka toj ideji je mogućnost ozljede zbog vlage na parketu“, rekao je Wasch. „Istražujemo sve mogućnosti i nastavit ćemo razgovarati o ovoj temi. MLB (Major league baseball) je sa Field of dreams utakmicom napravio veliki uspjeh, pa ne čudi da se rodila ideja da tako nešto pokušamo i u NBA“.

MLB Field of dreams je održan 12. kolovoza ove godine u Dyersvilleu, državi Iowa, mjestu populariziranom u filmu iz 1989. godine istog naziva. Kevin Costner je u Field of dreams farmer koji gradi baseball igralište na kojem se okupljaju duhovi legendi ovog sporta. U spomen na taj popularni film ove je godine na istom mjestu održana utakmica između Chicago White Soxa i New York Yankeesa.

„Naravno da se košarka na otvorenom ne može staviti u isti rang kao baseball koji se i inače igra na otvorenom, ali zašto ne pokušati nešto slično. Logistički izazovi za tako nešto su veliki, očito“, dodaje Wasch.

Poznato je da NHL sa Winter Classic, Herritage Classic i Stadium Series radi slične stvari, ali opet, to je hokej. NBA klubovi su do sada odigrali četiri utakmice na otvorenom, Phoenix Suns i Milwaukee Bucks su 1972. igrali na baseball stadionu u Portoriku, a na Indian Wells Tennis Gardenu su Phoenix Sunsi odigrali tri utakmice: protiv Denver Nuggetsa 2008., Golden Statea 2009. i Dallas Mavericksa 2010.

Komentiraj